< Späť

Kávičkári, vyskúšate? Nová káva sa podobá červenému vínu!

coffee-1069290_1280

Chemik napustil kávové zrná resveratrolom, prírodným antioxidantom nachádzajúcim sa v šupke hrozna používaného na výrobu červeného vína.

Chemik americkej Univerzity v New Hampshire Glen Miller oznámil, že vyvinul kávu, ktorá má rovnaké blahodarné účinky na srdce ako červené víno. Informovala o tom v pondelok tlačová agentúra AP.

Americký denník Portsmouth Herald na svojej internetovej stránke uviedol, že Miller napustil kávové zrná resveratrolom, prírodným antioxidantom nachádzajúcim sa v šupke hrozna používaného na výrobu červeného vína. Miller tvrdí, že resveratrol sa dostáva do kávy počas praženia zŕn, z ktorých sa vyrába jeho produkt. Pri tomto procese získava káva blahodarný zdravotný účinok.

Chemik vysvetlil, že proces zlučovania kávových zŕn s resveratrolom vyvíjal najprv vo svojej kuchyni. Podľa jeho slov obsahuje šálka takejto kávy rovnaké množstvo antioxidantov ako pohár červeného vína. Miller povedal, že na začiatku uvažoval o pridaní resveratrolu do čaju alebo fľašovanej vody, ale potom sa zameral na kávu.

 

Zdroj: webnoviny.sk

Foto: pixabay.com

Zdielajte nás:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+


955x200px

prihlás sa k odberu newslettra

Zaujíma Vás všetko o rádiu Best FM? Chcete mať informácie o novinkách, akciách a zaujímavostiach?

Napíšte nám svoju emailovú adresu a zaradíme Vás do zoznamu odberateľov newslettra.

Zdielajte nás:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

MAJ NAJLEPšIE INFO