Sú toto vôbec halušky?! Aha, čo naservírovali v europarlamente!

Na počesť slovenského predsedníctva v Rade EÚ sa v medzinárodnom legislatívnom orgáne podávajú celý týždeň slovenské dobroty. Hneď prvý deň im to však príliš nevyšlo. Slovenskí europoslanci Ivan Štefanec a Richard Sulík zavesili na Facebook bryndzové halušky a lá EÚ. Jemne povedané, boli nepríjemne rozčarovaní z toho, čo uvideli na tanieri.
„Tieto „halušky“ zamestnancom našej parlamentnej jedálne veľmi nevyšli, aj keď sa snažili. Asi im budem musieť priniesť vzorku, akú ukázali svojho času Čechom páni Lasica a Satinský,“ napísal europoslanec Európskej ľudovej strany Ivan Štefanec (KDH).
Akože halušky
Nad receptom štrasburských kuchárov sa pozastavil aj člen Aliancie konzervatívcov a reformistov Richard Sulík (SaS). „Neviem, kto to vymyslel a kto obstaral recept, ale dnes sme mali možnosť si dať Bryndzové halušky. V skutočnosti to boli gnocchi (hlavný rozdiel je v tom, že halušky sa robia zo surových zemiakov a gnocchi z varených), slanina bola zmiešaná s niečim, čo chcela byť zrejme bryndza a ak aj bola, tak len v stopových množstvách,“ analyzoval recept Sulík, ktorý už dokonca vydal knihu o varení.
Ako je z reakcií našich dvoch europoslancov vidno, ani tých 7,40 eura by za tieto halušky nezaplatili. „Na solídne bryndzové halušky sa to veru nechytalo, ale oceňujem snahu. A chcem veriť, že zvyšok predsedníctva sa vydarí lepšie,“ zakončil Sulík.
Na záver treba dodať, že obedové menu majú europoslanci v parlamentnej kuchyni zadarmo.
Zdroj: Topky.sk
Foto: Facebook Richard Sulík